- Serverar: 10 portioner
- Tid: 1 dag
Skriv ut
Perfekt efterätt för jul och nyår.
Instruktioner
- Lägg de frysta bären i en valfri form med flat botten (spara ev några till garnering).
- Blötlägg 2 av gelatinbladen i kallt vatten Blanda hallonsaften med vattnet i en kastrull och lägg i gelatinbladen. Värm under omrörning tills gelatinet smält. Ta av kastrullen och låt svalna.
- Häll blandningen i formen med bären. Ställ att stelna i kylen.
- Blötlägg de 3 återstående gelatinbladen. Rör ner dem i den varma gröten. Smaksätt med strösocker och vaniljsocker. Låt gröten kallna.
- Hårdvispa grädden och blanda i den.
Häll grötblandningen över det stelnade hallongeléet och ställ in i kylskåpet ca 1 dygn.
- Doppa skålen i hett vatten ett ögonblick och stjälp upp. Garnera ev med lite hallon.
Publicerat den
21 december 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Det var en julrgröt som hette duga, nej morfars grötdessert var det ju, ha ha. 5 poäng för både dig o morfaqr.
Mycket trevligt recept. Heter dansk Julpudding enligt "orginalet". Publicerades för första gången i Allt Om Mat den 6:e december 1971. Varför jag minns detta ? Jo, då föddes min yngste son och jag hade den som lektyr :)
Borde kanske stå att man ska koka gröten först vilket tar uppåt en timma ! Men man kan ju också köpa färdig risgrynsgröt.