Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Morfars grötdessert

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 10 portioner
  • Tid: 1 dag
Skriv ut

Perfekt efterätt för jul och nyår.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg de frysta bären i en valfri form med flat botten (spara ev några till garnering).
  2. Blötlägg 2 av gelatinbladen i kallt vatten Blanda hallonsaften med vattnet i en kastrull och lägg i gelatinbladen. Värm under omrörning tills gelatinet smält. Ta av kastrullen och låt svalna.
  3. Häll blandningen i formen med bären. Ställ att stelna i kylen.
  4. Blötlägg de 3 återstående gelatinbladen. Rör ner dem i den varma gröten. Smaksätt med strösocker och vaniljsocker. Låt gröten kallna.
  5. Hårdvispa grädden och blanda i den. Häll grötblandningen över det stelnade hallongeléet och ställ in i kylskåpet ca 1 dygn.
  6. Doppa skålen i hett vatten ett ögonblick och stjälp upp. Garnera ev med lite hallon.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • Lennart_58 24 augusti 2009

    Det var en julrgröt som hette duga, nej morfars grötdessert var det ju, ha ha. 5 poäng för både dig o morfaqr.

  • minou-nr1 15 december 2011

    Mycket trevligt recept. Heter dansk Julpudding enligt "orginalet". Publicerades för första gången i Allt Om Mat den 6:e december 1971. Varför jag minns detta ? Jo, då föddes min yngste son och jag hade den som lektyr :)

  • wallerina 15 december 2011

    Borde kanske stå att man ska koka gröten först vilket tar uppåt en timma ! Men man kan ju också köpa färdig risgrynsgröt.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.