Ett enkelt och god efterätt med kvarg och äpple.
Instruktioner
- Mät upp mjölet på bakbord. Tillsätt strösocker och vaniljsocker, skiva ner matfett. Hacka samman degen med kniv. Skilj gulor och vitor av två ägg. (Spara vitorna till fyllningen) Tillsätt äggulorna till degen.
- Pensla en form (ca 22 cm diameter) med matfett. Samla ihop degen och klä formen inuti med denna.
- Kärna ur och skala äpplena skär dem i klyftor.
- Blanda kvargen med äggulorna till fyllningen, rör ner socker, potatismjöl, citronskal, russin och äppelklyftor. Vispa de 4 vitorna till hårt skum, vänd ner det i kvargkrämen.
- Häll fyllningen i den degklädda formen. Grädda kakan ca 45 min i 200°C ugn. Lägg en bit aluminiumfolie över formen mot slutet av ugnstiden, så ytan inte blir alltför mörk. Låt kakan svalna i formen innan kanten lyfts bort.
Publicerat den
1 november 2011
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Hejsan ! Var köper jag kvarg ? Går det lika bra med keso, eller är det samma sak ? MVH
Elly1918! Keso är lika bra. Kvarg kan Du köpa i Lidl - "Milbona"...eller Du kan göra.... :)) Varma hälsningar. Magdolna
Kvarg är Kesella
Kvarg i kaka, jättegott. Tack för recept. Funkar det att göra degen i matberedaren tror du ? Tycker det är lättare
Sjokolade! Ja, det tror jag. Lycka till!
Den här var verkligen god. Äpplen i var perfekt, det har jag inte provat förut. Trodde först att det var fel socker mängd , för det verkade så lite. Men det var helt lagom sötma. Tack igen, den här blir en återkommande kaka hos meg. Tycker den är bäst kylskåpskall.