Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Efterättspaj med valfri frukt eller bär

(5 kommentarer)  
  • Serverar: 8-10 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Här har ni en fantastiskt god paj som ni bara måste prova... Jag har den i stället för tårta och ibland med vaniljsås eller grädde till... Det bästa är att den är jätteenkel att göra och så fantastiskt god!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att sätta ugnen på 180 grader
  2. Smält sedan smöret i en kastrull. Blanda övriga ingredienser till pajdegen i kastrullen. Tryck ut pajdegen i pajformen. Förgrädda pajskalet i 10 minuter.
  3. Välj sedan den frukt eller bärsort du tycker mest om och lägg i det förgräddade skalet, t ex hallon, äpplen och kanel, fruktcocktailbär på burk, björnbär, blåbär, jordgubbar, ananas, päron.....
  4. Blanda samman creme fraichen med sockret, vaniljsockret, sockret och ägget och häll sedan detta över bären i pajskalet.
  5. In i ugnen nu i ca 30 min, fortfarande 180 grader

Liknande recept

Kommentarer (5)

  • Queenie 7 juli 2008

    Det här receptet lagade min dotter åt mig. Kanongott! Det kommer att göras fler gånger kan jag lova. Hon körde med hallon/blåbär. Nästa gång ska vi nog testa med björnbär. Tack för ett gott recept.

  • MajaZoya 1 februari 2009

    En jättegod och lättlagad paj som jag gjort ett par gånger med blåbär, suveränt god. ska prova den med andra frukter/bär också. Är just nu familjens favoritpaj. Tack för ett toppenrecept.

  • Dansmyran 30 juli 2009

    Mycket god och enkel att göra. Precis som det ska vara.

  • evsing 20 september 2010

    Fantastiskt god och söt paj!!! Jag halverade plommon och täckte bottnen. Kommer att bakas många gånger...

  • tuxen 4 november 2012

    jättegott. har redan gjort den flera ggr. Alla som smakat tycker om den.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.