Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Smält rabarber i yoghurt med mandelfras

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 25 minuter
Skriv ut

Enkelt, gott och relativ nyttig efterrätt med rabarber. Receptet går bra att multiplicera om man vill göra fler portioner.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala rabarbern och skär i bitar, ca 1 cm tjocka. Lägg rabarberbitarna i en kastrull och häll på sockret. Sätt på plattan på svag värme och låt rabarbern smälta i sockret och vätskan som kommer från rabarbern själv. Det tar ungefär 10 minuter från att det börjar fräsa lite när rabarbern blir varm tills rabarbern är färdigsmält. Då ska den vara mjuk men inte sönderkokad. Du kan använda lock så går det lite fortare, ca 8 min och utan lock ca 12 minuter. Det viktigaste är att koka på svag värme. När det är klart så tar du av kastrullen från plattan, tar av locket om du använt det och låter svalna.
  2. Hacka eller skär mandeln i mindre bitar med en vass kniv. Smält matfettet i en stekpanna. Häll på hackad mandel och havregryn som kommer att suga upp matfettet. Låt steka på medelhög värme tills de blivit lite gyllengulaktiga i färgen och det luktar mandel. Det tar några minuter. Ta av stekpannan från värmen och strö över socker och kanel och blanda runt.
  3. Varva smält rabarber, yoghurt och mandelfraset i portionsglas. Servera direkt! Smälta rabarber

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • micksinggood 16 juni 2010

    Det här var jättegott! (Tog mörkt muskovadosocker för en fylligare smak). Kommer att bli fler gånger :-)

  • misstoso 23 maj 2011

    Enkelt och riktigt gott!

  • charlotteskogh 20 augusti 2011

    Kan verkligen rekommenderas! Mycket gott, fräscht och enkelt.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.