Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Egen köttbuljong

 
Skriv ut

Egen smakar alltid bäst!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och skär grönsakerna i bitar. Rosta dessa i ugnen på 180 grader i en timme. Lägg sedan grönsakerna och benen i en stor gryta och häll på vatten så att det precis täcker allt. Låt blandningen koka upp och skumma av med en slev.
  2. Lägg i kryddorna och låt grytan sjuda sakta. Fortsätt att skumma av med jämna mellanrum. Om du vill kan du även lägga i en bit mesost som smakförhöjare.
  3. Sjud blandningen så länge du har tid, minimum är dock 2 timmar, men du kan hålla på upp till 48 timmar. Du avgör själv ifall du vill att koket skall bli en buljong, en fond eller en demiglace. När du är nöjd, plocka ur benen, sila allt och kyl ner blandningen.
  4. Ytskiktet av fett som lägger sig på buljongen när du kyler den kan du lätt lyfta av och kasta.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.