Har alltid köpt min rostbiff på affären, men nu slog jag i stort och gjorde den själv, blev så fantastiskt gott. Serverade Anna Marias hemgjorda potatissallad och här använde vi även Jack Daniels Glaze, supergott tillsammans.
Instruktioner
- Ugn: 125 grader
- Ta ut rostbiffen i god tid så att den inte är kylskåpskall vid tillagningen. Gnid in köttet med krossad vitlök, salt och svartpeppar.
- Lägg alu-folie i en ugnsfast form, formen ska inte vara större än att rostbiffen och smålöken får plats. På så sätt kan du använda skyn till sås, annars dunstar skyn bort. Smörj foliet med lite smör och lägg i köttet. Stick in en stektermometer med spetsen i tjockaste delen. Sätt in formen i uppvärmt ugn.
- Skala löken och förväll den i kokande vatten ca 8 minuter. Smält smöret. Lägg löken runt köttet och pensla med smör.
- Innetemperaturen ska vara ca 55 grader för blodig. 58-60 grader rosa med röd kärna. 70 grader lätt rosa och 75 grader för välstekt.
Publicerat den
19 juli 2011
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Gjorde ditt recept igår och jisses vad gott det blev :) det kommer göras fler gånger.
Söte på rostbiff och hittade - och min potatissallad till...hihi. Tack för recept!