Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Egen rostbiff

(2 kommentarer)  
Skriv ut

Har alltid köpt min rostbiff på affären, men nu slog jag i stort och gjorde den själv, blev så fantastiskt gott. Serverade Anna Marias hemgjorda potatissallad och här använde vi även Jack Daniels Glaze, supergott tillsammans.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn: 125 grader
  2. Ta ut rostbiffen i god tid så att den inte är kylskåpskall vid tillagningen. Gnid in köttet med krossad vitlök, salt och svartpeppar.
  3. Lägg alu-folie i en ugnsfast form, formen ska inte vara större än att rostbiffen och smålöken får plats. På så sätt kan du använda skyn till sås, annars dunstar skyn bort. Smörj foliet med lite smör och lägg i köttet. Stick in en stektermometer med spetsen i tjockaste delen. Sätt in formen i uppvärmt ugn.
  4. Skala löken och förväll den i kokande vatten ca 8 minuter. Smält smöret. Lägg löken runt köttet och pensla med smör.
  5. Innetemperaturen ska vara ca 55 grader för blodig. 58-60 grader rosa med röd kärna. 70 grader lätt rosa och 75 grader för välstekt.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • sedow75 7 oktober 2012

    Gjorde ditt recept igår och jisses vad gott det blev :) det kommer göras fler gånger.

  • annamariasmat 18 augusti 2013

    Söte på rostbiff och hittade - och min potatissallad till...hihi. Tack för recept!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.