Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Egen storkoks favorit köttfärssås

 
  • Serverar: 10 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

En egen god köttsås med djupa smaker av fond som kräver en stor gryta med lock

Ingredienser

Instruktioner

  1. Stek köttfärsen utan salt.
  2. Hacka löken och krama ur vattnet ur svampen med handen och hacka ner svampbitarna i mindre bitar. Stek detta i smör så det blir brynt. Riv ner moroten och vitlöken och lägg precis alla ingredienser förutom mjölken i sen stor panna. Koka upp och låt puttra under lock 20 min. Rör om då och då. Späd med 2-4 dl mjölk på slutet och koka upp, rör om.
  3. Salta ev eller använd kycklingfond som salt på slutet men peppra efter behov och smaka av under puttring, klart.
  4. Serveras med pasta och ev sallad till.
  5. PS. Vill man ha mer grädde, smör eller ost, eller hetta av sambal oleak (chili) så är det bara å köra i grytan och smaka av eller varför inte eller direkt på tallrikpotionen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.