- Serverar: 10 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
En egen god köttsås med djupa smaker av fond som kräver en stor gryta med lock
Instruktioner
- Stek köttfärsen utan salt.
- Hacka löken och krama ur vattnet ur svampen med handen och hacka ner svampbitarna i mindre bitar. Stek detta i smör så det blir brynt. Riv ner moroten och vitlöken och lägg precis alla ingredienser förutom mjölken i sen stor panna. Koka upp och låt puttra under lock 20 min. Rör om då och då. Späd med 2-4 dl mjölk på slutet och koka upp, rör om.
- Salta ev eller använd kycklingfond som salt på slutet men peppra efter behov och smaka av under puttring, klart.
- Serveras med pasta och ev sallad till.
- PS. Vill man ha mer grädde, smör eller ost, eller hetta av sambal oleak (chili) så är det bara å köra i grytan och smaka av eller varför inte eller direkt på tallrikpotionen.
Publicerat den
24 januari 2015
Liknande recept
Skriv kommentar