Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Egyptisk kycklinglåda

(11 kommentarer)  
  • Serverar: 2-4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

En av favoriterna jag fick med mig från Egypten!

Ingredienser

Instruktioner

lägg ner kycklingdelarna i en ugnsform skiva potatis ner i formen skiva lök och fördela på potatisen skiva vitlök och lägg på öppna tomatkonserverna och ös på. salta o peppra efter smak lägg på aluminiumfolie In i 225 graders ugn, ganska långt ner Efter ca 40 min kan du blanda om i röran och ta bort folien för resten av tiden i ugnen. Tips! Det blir godare om man låter kycklingen ligga kvar ett tag i ugnsvärmen efter att man stängt av ugnen. Servera med sallad.

Liknande recept

Kommentarer (11)

  • evaldo 30 november 2007

    Hej. Jag tog mig friheten och la in en bild på din goda Egyptiska kycklinglåda, men jag lade till två morötter. Den var fantastiskt god. MVH evaldo

  • Dara 11 mars 2008

    Toppengott , den kan jag verkligen rekomendera, jag har också med mig maten från Egypten och detta är just en favorit

  • 70ann08 2 juli 2008

    Var med familjen i Sharm El Sheik i januari och åt en oerhört god kycklinglåda. Döm om min förvåning när jag hittar den här, super! Tack så mycket för det!

  • Niloin 18 december 2008

    Ganska så god:) Smaken på själva kycklingen blev något svag så nästa gång tar jag nog och kryddar lite extra alt. marinerar den.

  • ca70 3 februari 2009

    En god vardagsrätt med få ingredienser. Jag använde krossade tomater med vitlökssmak för enkelhetens skull. En klar 4:a från vår familj!

  • bikbok 25 juni 2009

    Låter verkligen gott :)

  • kumbiha 22 augusti 2009

    Skall bjuda min dotters svärföräldrar på mat ifrån Egypten då vi har varit där. Jag hoppas att det smakar lika gott som det ser ut. Återkommer om det senare. Trasan

  • frucaos 13 januari 2010

    Tyvärr så var vår uppfattning att den lådan var rätt tråkig, hade behövt en del andra kryddor. Kunde gott öka potatismängden också. På plussidan kan sägas att kycklingen blev otroligt mör och fin. Men jag känner mig ändå rätt generös när jag ger den en 3a.

  • amosfrisk 15 februari 2010

    Supergod kycklingrätt. Men tillsätt mer vitlök än i receptet!

  • Gul13 20 september 2010

    Nja inte någon höjdare. Rätt smaklöst och tråkigt.

  • vendan 12 april 2011

    Hur lång tid tar hela matlagningen?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.