Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Egyptisk schawarma på Svenska

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En äkta Egyptisk schawarma görs på fårkött. Här har jag gjort den i en Svensk variant med fläskkött, vilket inte skulle gillas i Egypten. Kryddblandningen och vitlökssåsen lärde jag mig av en Egyptisk kock. Den äkta schawarman var god, men jag föredrar min egen Svenska variant. Det beror på att köttstrimlorna blev mycket saftigare än i originalet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skiva fläskkarrén i tunna ca 5-6 mm tjocka skivor Blanda ihop alla kryddor till kryddblandningen. Klappa in kryddblandningen på båda sidor av varje skiva. Stapla ihop skivorna och lägg i en plastpåse. Lägg påsen i kylen minst 1 timme, och gör under tiden resten.
  2. Hacka eller riv den gula löken mycket fint. Blanda ihop gul lök, yoghurt och pressa i vitlöksklyftorna. Smaka av med örtsalt och svartpeppar. Ställ i kylen att mogna till servering.
  3. Skär sallad, tomater och gurka i mindre bitar men blanda dem inte. Skär upp pitabröden runt om men lämna ett ”gångjärn” så att locket sitter kvar. Vik upp locket och fördela salladen i botten på bröden. Sprid tomater och gurka över salladen.
  4. Sätt ugnen på 275 grader grilläge. Eller använd kolgrillen ute. Grilla karréskivorna så de får ordentlig grillyta på båda sidor och blir genomstekta. Strimla de grillade skivorna och sprid över grönsakerna. Klicka på vitlökssåsen. ÄT & NJUT

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • miaapple 7 oktober 2013

    väldigt god marinering av köttet! Bra recept som även gillades av barnen :)

  • Anderstam 7 oktober 2013

    Kul att ni gillade den. =)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.