Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Egyptiska köttbullar med couscous

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Den här rätten fick vår familj att falla pladask för couscous för några år sedan. Mycket god rätt som är populär även hos våra gäster.

Ingredienser

Instruktioner

1. Torka brödskivorna och stöt eller mal dem till brödsmulor. Kärna ur och finhacka chilin. 2. Blanda samman färs, ägg, chili, spiskummin och brödsmulor. Forma valnötsstora bollar och ställ dem åt sidan. 3. Hetta upp oljan i en gjutjärnspanna el liknande på medelvärme. Fräs löken mjuk i 2 min, tillsätt vitlök, koriander, tomater, buljong och lägg ner köttbullarna. Lägg på ett lock och sjud sakta i 20 minuter eller tillsköttbullarna är genomstekta och såsen har tjocknat. 4. Laga i ordning couscousen enligt paketets instruktioner. 5. Ät och njut!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.