Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Eisenmans äppeltårta med mandelmassa

(1 kommentar)  
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

Smaskig äppeltårta med mandelmassa och tjusig frosting. Receptet är från boken Sommarens söta av Lisa och Monica Eisenman.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 175 grader.
  2. Smörj och bröa en rund bakform.
  3. Rör ihop smör och socker. Tillsätt äggen, ett i taget.
  4. Blanda vetemjöl och bakpulver och rör försiktigt ner i smeten. Häll smeten i formen.
  5. Skala, kärna ur och skär äpplena i bitar. Blanda dem med kanel. Tryck försiktigt ner äppelbitarna i smeten.
  6. Riv över mandelmassan och strö över pistagenötterna.
  7. Grädda kakan i ca 40 minuter. Låt svalna.
  8. Frostingen: Vispa äggvitorna i en ren skål och tillsätt lite farinsocker i taget. Ställ skålen över ett varmt vatten bad och vispa tills sockret har löst sig och smeten är varm. Ställ sedan skålen över ett kallt vattenbad och fortsätt att vispa tills smeten har kallnat.
  9. Sänk hastigheten på vispen och tillsätt smöret i små klickar under fortsatt vispning. Bred frostingen runt om kakan.
  10. Tips! Det går att skippa frostingen om man vill göra det lite enklare för sig. Kakan är jättegod ändå!

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • chlindgren 11 juni 2011

    Oj, vad god! Och då hade jag varken frosting eller nötter (för lat). Gott med den knapriga mandelmassan ovanpå! Klickade i lite äpplemos och hade inne den ca 30 min så den blev något kletig i mitten. Alla slukade den. Kardemumma hade säkert också varit gott i.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.