Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ekorrbon

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 30 portioner
Skriv ut

Ett gammalt recept som fortfarande hänger med. En mumsig kaka. Bilden överensstämmer inte riktigt med orginal kakan, krämen är en ljus kolakräm. Nästa gång jag bakar dom ska jag ta ett eget foto.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda ihop smör, mjöl och socker till en deg, låt den vila kallt.
  2. Blanda alla ingredienserna till fyllningen i en kastrull, låt koka i 5 minuter.
  3. Dela degen i 30 bitar och tryck ut bitarna i folieformar. Fördela kola fyllningen på kakorna. Gräddas i mitten av ugnen i 175-200 grader i 8-10 minuter.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Tova-Clara 16 april 2008

    mmmmmm

  • ragata 7 oktober 2008

    Jättegoda, men du glömde att lägga i 3 hasselnötter i varje form (därav namnet Ekorrbon)!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.