Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Elefantöra av köttfärs

(13 kommentarer)  
Elefantöra av köttfärs Elefantöra av köttfärs
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

Hamstra när köttfärsen är billig och gör en trave elefantöron som finns i frysen när du behöver något snabbt och gott.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda köttfärsen med salt och peppar och eventuellt andra kryddor. Prova dig fram till hur stor klick köttfärs du ska ta för att det ska fylla stekpannebotten efter att den är utkavlad.
  2. Ta en rejäl klick, lägg den mellan 2 smörpapper och kavla ut till en tunn skiva, typ lövbiff. Frys in dem med smörpapper emellan så kan du ta fram så många du vill ha för stunden.
  3. Stek lite snabbt och servera med pommes strips eller stekt potatis och ett gott aromsmör till, t ex fluffigt kryddsmör.

Liknande recept

Kommentarer (13)

  • Gillsan 6 februari 2009

    Detta har jag gjort supergott

  • LizzyElisabeth 13 juli 2009

    Köttfärs har man ju alltid i frysen... toppen... Detta ska jag alla gånger testa...

  • jimboz 23 augusti 2009

    Tack för tipset jag har aldrig tänkt på detta smarta sätt att göra biff på !

  • EKC6150 30 augusti 2009

    Tack för receptet .Ett mycket bra sätt att fixa eget halvfabrikat.Känns dessutom ganska lyxiga med lite goda tillbehör.Att det var väldigt enkelt är ju även det en stor bonus. mvh Jocke

  • EnsammaMamman 30 januari 2010

    Snabbt, lätt och otroligt gott :). Kommer att användas många gånger här hos oss.

  • EnsammaMamman 30 januari 2010

    Snabbt, lätt och otroligt gott :). Kommer att användas många gånger här hos oss.

  • Kattanplattan 19 oktober 2010

    Får toppbetyg av sonen. Snabbt, enkelt och gott, precis i min smak.

  • anluk 24 oktober 2010

    Perfekt att ha i frysen och bara ta fram. Att det dessutom är gott gör ju inte saken sämre. Kanon!

  • annisr 4 september 2011

    Vilket bra tips!!

  • Bappi 23 januari 2015

    Annorlunda lövbiff är också ett bra recept! Det brukar jag göra/kram

  • Bappi 23 januari 2015

    Ps Dessa ska också testas så klart/ kram

  • Bappi 26 januari 2015

    Full pott med poäng! Så gott och så snabbt! Detta blir mitt favvorecept! /krma

  • Freja 16 mars 2024

    Denna brukade kallas "Mörbit" i korvkioskerna. Det blev en riktigt lyxig tunnbrödsrulle med: Mörbiten, mos, räksallad, rostad lök, isbergssallad, ketchup och grillkrydda. Matcoma är bara förnamnet!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.