Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Elisabeths juldessert med saffranspäron

(1 kommentar)  
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

En äkta julig dessert som får dig i rätt stämning när aftonen nalkas.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa äggulorna och sockret poröst i en bunke. Vispa upp äggvitorna i en separat skål. Vispa ner färskosten i äggulesmeten.
  2. Vispa upp grädden i en separat bunke. Rör ner apelsinskal och juice i äggulesmeten. Vänd ner grädden och de uppvispade äggvitorna.
  3. Kärna ur och skär päronen i bitar. Smula pepparkakorna grovt.
  4. Häll upp smeten med päronbitar och pepparkakssmulor i glas. Toppa med pepparkakssmulor.
  5. Chokladbräck: Smält och temperera vitchoklad och bred över over head ark och strö över smulade pepparkakor.
  6. Garnera med vit chokladbräck med pepparkakssmulor eller ett myntablad.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Matvagott 10 december 2008

    Vad är saffrans päron???

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.