En äkta julig dessert som får dig i rätt stämning när aftonen nalkas.
Instruktioner
- Vispa äggulorna och sockret poröst i en bunke.
Vispa upp äggvitorna i en separat skål. Vispa ner färskosten i äggulesmeten.
- Vispa upp grädden i en separat bunke. Rör ner apelsinskal och juice i äggulesmeten. Vänd ner grädden och de uppvispade äggvitorna.
- Kärna ur och skär päronen i bitar. Smula pepparkakorna grovt.
- Häll upp smeten med päronbitar och pepparkakssmulor i glas. Toppa med pepparkakssmulor.
- Chokladbräck:
Smält och temperera vitchoklad och bred över over head ark och strö över smulade pepparkakor.
- Garnera med vit chokladbräck med pepparkakssmulor eller ett myntablad.
Publicerat den
4 december 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Vad är saffrans päron???