Ett enkelt sätt att laga en otroligt god stek och samtidigt få en mängd helt fantastiskt god sås. En sås som bara behöver 3 msk vispgrädde för att smaka perfekt.
Instruktioner
- Koka upp vatten med buljongtärningar, sylt eller gelé, messmör, soja, enbär och pepparkornen.
- Stick in termometern så att termometern kommer in i köttets tjockaste del. Hela röret ska vara instucket. ( Jag använder aldrig termometer men det blir kanon ändå.)
- Lägg köttet i en kastrull som precis rymmer steken. Slå på den kokade lagen. På så sätt slipper du skumma.
- Koka på så svag värme som möjligt tills dess att termometern visar 75 grader. Det tar ca 1½ timme. Vänd steken gärna efter halva tiden.
- Ta upp köttet: Lägg om aluminiumfolie och låt vila ca 15 minuter.
- Sila spadet och koka samman utan lock till ca 6 dl
- Rör i vetemjöl i lite kallt vatten. Häll i tillsammans med grädden och låt koka ca 5 minuter. Skär upp steken och servera med kokt potatis och kokta grönsaker till.
- Smaklig måltid!
Publicerat den
1 september 2009
Liknande recept
Skriv kommentar