Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Emils Apelsinkakor

 
Skriv ut

Mina läckraste apelsinkakor.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda vetemjöl, potatismjöl, kokos och strösocker i en bunke.
  2. Tärna smöret och nyp ihop med mjölblandningen.
  3. Häll i apelsinjuicen, marmeladen, skalet och fruktköttet och arbeta ihop till en deg. Lägg degen i en plastpåse i kylen och låt den vila i minst en timme.
  4. Dela sedan upp degen i mindre delar, och smaksätt kakorna med dina favoriter, t ex kanel, rivet apelsinskal, sylt, hackad choklad m m.
  5. Sätt ugnen på 200 grader. Rulla små bollar och platta ut dem till kakor på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i ugnen ca 10 minuter tills de fått lite färg.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.