Emils tårta

Emil älskar Polly och polly älskar banan. Den här tårtan kom till när jag skulle baka en tårta till Emils födelsedag. Polly var önskningssmaken. Pollyfluff och banan/vanilj kräm är självskrivna som fyllning. Kan det bli annat än succé??

Vill du testa att göra en bredare sökning klicka här: tårta, tårt
Emils tårta
Källa: Lolan
Uppladdad av: Lolan
Skrivet: för över 2 månader sedan

Ingredienser

Tårtbotten:
4 ägg
1 ½ dl strösocker
1 ½ vetemjöl

Pollyfluff:
3 dl grädde
160 g polly (mjölkchoklad)
2 msk philadelfiaost

Banan/vaniljkräm:
2 dl röd mjölk
5 msk marsánpulver snabb
2 mindre bananer (gärna ekologiska)
1 ½ dl grädde

Granering:
5 dl grädde
2 msk O´boy pulver
O´boy pulver

Betyg (16 röster)
Visningar:
33936
Sparat:
1299

Gör så här

Börja med pollyfluffen. Den skall förberedas dagen innan tårtan skall göras.

Sätt plattan på meddelvärme. Häll grädden i en kastrull. Lägg i Pollyn. Låt pollyn smälta i grädden. DET FÅR INTE KOKA!!!! när pollyn helt har smält så häll pollygrädden i en bunke. Plasta och ställ in i kylen tills dagen efter.

Tårtbotten:
Sätt ugnen på 200 grader.
Vispa ägg och socker riktigt vitt och pösigt. Vänd försiktigt ner vetemjölet. Smörj och bröa en kakform med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter, och häll i smeten.

Grädda tårtan i mitten av ugnen i ca 10-15 min. Prova med en stick. Ta ut den direkt så den inte övergräddas. Då blir den torr.

Låt tårtbotten svalna under handukar.

När den svalnat, dela den i tre delar.

Vispa mjölken och marsánpulvret till en kräm. Vispa grädden. Mixa bananerna riktigt slät med en stavmixer. Blanda vaniljkräm, banan och grädden. Har du gul karamellfärg så färga gärna banankrämen för den mörknar något av bananerna.

Ta ur pollyn ur kylen. Klicka i philadelfiaosten. Vispa kraftigt till en fluffig kräm.

Bred pollykrämen på första lagret och banan/vaniljkrämen på det andra.

Vispa grädden till graneringen.

Ta ut ca hälften av grädden och tillsätt O´boy pulvret.
Bred på ett lager vit grädde på toppen. Vik ett A4 papper på mitten. Klipp ut ett hjärtan i mitten. Lägg den försiktigt uppe på tårtan så att hjärtat hamnar i mitten av tårtan. Pudra över O´boy pulver med hjälp av en fin sil så att hjärtanet blir färgat. Spritsa O´boygrädden på kanten. Lägg en kant "söm" uppe på tårtan där kantgrädden slutar. Spritsa ut "ploppar" innanför den.

LIKNANDE RECEPT

Tårta recept
av lennali
över 2 månader
av LEDIVO
över 2 månader
av Reiko
över 2 månader
över 2 månader
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

över 2 månader