Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Emils tårta

(14 kommentarer)  
Emils tårta Emils tårta
Skriv ut

Emil älskar Polly och polly älskar banan. Den här tårtan kom till när jag skulle baka en tårta till Emils födelsedag. Polly var önskningssmaken. Pollyfluff och banan/vanilj kräm är självskrivna som fyllning. Kan det bli annat än succé??

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med pollyfluffen. Den skall förberedas dagen innan tårtan skall göras.
  2. Sätt plattan på meddelvärme. Häll grädden i en kastrull. Lägg i Pollyn. Låt pollyn smälta i grädden. DET FÅR INTE KOKA!!!! när pollyn helt har smält så häll pollygrädden i en bunke. Plasta och ställ in i kylen tills dagen efter.
  3. Tårtbotten: Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägg och socker riktigt vitt och pösigt. Vänd försiktigt ner vetemjölet. Smörj och bröa en kakform med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter, och häll i smeten.
  4. Grädda tårtan i mitten av ugnen i ca 10-15 min. Prova med en stick. Ta ut den direkt så den inte övergräddas. Då blir den torr.
  5. Låt tårtbotten svalna under handukar.
  6. När den svalnat, dela den i tre delar.
  7. Vispa mjölken och marsánpulvret till en kräm. Vispa grädden. Mixa bananerna riktigt slät med en stavmixer. Blanda vaniljkräm, banan och grädden. Har du gul karamellfärg så färga gärna banankrämen för den mörknar något av bananerna.
  8. Ta ur pollyn ur kylen. Klicka i philadelfiaosten. Vispa kraftigt till en fluffig kräm.
  9. Bred pollykrämen på första lagret och banan/vaniljkrämen på det andra.
  10. Vispa grädden till graneringen.
  11. Ta ut ca hälften av grädden och tillsätt O´boy pulvret. Bred på ett lager vit grädde på toppen. Vik ett A4 papper på mitten. Klipp ut ett hjärtan i mitten. Lägg den försiktigt uppe på tårtan så att hjärtat hamnar i mitten av tårtan. Pudra över O´boy pulver med hjälp av en fin sil så att hjärtanet blir färgat. Spritsa O´boygrädden på kanten. Lägg en kant "söm" uppe på tårtan där kantgrädden slutar. Spritsa ut "ploppar" innanför den.

Liknande recept

Kommentarer (14)

  • marwis 24 februari 2009

    En fråga bara: Ska det inte vara ngt bakpulver??

  • Lolan 24 februari 2009

    Nej, inget bakpulver. Äggen gör att kakan höjer sig. Jätte bra tårtbottnar.

  • tulipan 18 mars 2009

    Gjorde denna tårtan för några veckor sedan. Otroligt god. Däremot misslyckades jag med botten så jag fick ta min egna. Idag ska jag göra pollyfluff och sen i morgon kommer jag att göra tårtan igen. Barnen ÄLSKAR den... kanongod :)

  • aQuarius 25 september 2009

    Såååååååå gott! Bakat den 2 ggr inom loppet av 2 veckor, strykande åtgång båda gångerna, trots fusk med färdigköpta bottnar. Andra gången hade jag i mer philadelphiaost i pollyfluffet, kanske 4 matskedar, och konsistensen blev ännu krämigare/fluffigare.

  • maudjakobsson 30 januari 2010

    Gjorde tårtan till vårt bandy lag som består av 15 åriga killar. Tårtan gjorde succé. Kommer att göra den reda i nästa vecka igen.

  • Nicolelee 11 februari 2010

    HOHOO:) jag gör tårtan till min födelsedag nu på lördag, En fråga ska de vita i pollyn smälta? Puss Nicole

  • maadalen 8 maj 2010

    Jättegod tårta som uppskattades av gästerna, själv tyckte jag dock att det blev lite för mycket banansmak som gjorde att den underbara "pollyfluffsmaken" försvann. Gör jag den igen så blir det en banan istället för två. (Jag gjorde inte den tårtbotten som stod i receptet, var rädd att den skulle bli för kompakt, istället gjorde jag en traditionell botten med potatismjöl etc.) Men som sagt en jättegod tårta som gick relativt snabbt att göra. Tack för receptet!

  • Saffransanna 6 juni 2010

    Klart en av de godare tårtor jag gjort och vilket beröm då vi mumsade den på mors dag. Men jag minskade grädd-mängden till hälften (5dl sammanlagt), tog 1 banan som någon kommenterat samt 4 msk Philadelfia och det var perfekt.

  • Missan91 25 mars 2011

    Är mycket dålig på att skära tårtbotten i delar så jag skar den bara i två. Plus poäng för utsökt tårtbotten annars! Jag lade som fyllning krossade bananer och pollyfluffen (bottnen hällde jag 1/2 dl vaniljkräm på). Det blev så mycket fluff att jag smorde resten på kakan och spritsade grädde runt. Blev utsökt! Till och med min kräsne sambo gillade den, så det blir fulla poäng! :)

  • sahlinsara 16 maj 2011

    Jättegod tårta! Rekommenderar verkligen. Gjorde min med rulltårtsbottnar och dubbel sats av fyllningarna. Garnera med jordgubbar och vindruvor - vilket blev lite friskt tillsammans med det gräddiga innehållet. Tack för receptet.

  • viktoria89 16 augusti 2011

    kan man göra i långpanna om man vill ha större? hur mycket mer ska man gröa då?

  • tias74 10 november 2011

    Vad innebär röd mjölk?

  • DaisyD 12 november 2011

    Röd mjölk betyder mjölk med ca 3% fett, alltså ingen lättmjölk.

  • 3barnsmamma 31 augusti 2023

    Hur mår Emil nu? Gillade han tårtan?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.