Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Emmas flädermoussetårta med dahlior

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Fräsch och ljuvlig moussetårta med marängbotten.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Plasta en bakform med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter, med plastfolie.
  2. Flädermousse: Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 minuter. Vispa äggvitorna med socker, i en ren bunke som liknar en maräng. Vispa grädden mjuk i en annan bunke. Blanda ner yoghurten i grädden. Vänd ner marängsmeten.
  3. Krama ur gelatinbladen och smält dem med ½ dl fläderblomssaft i en kastrull. Ta kastrullen av plattan och tillsätt resten av saften och citronskalet. Blanda ner 1 dl av gräddsmeten i gelatinblandningen och rör om kraftigt. Tillsätt gelatinblandningen i resten av gräddsmeten.
  4. Häll smeten i formen. Plasta formen och ställ i kylen i minst 4 timmar. Tryck fast den färdiga marängbottnen överst på moussen och vänd upp den på ett tårtfat, så att marängbottnen kommer underst. Lossa kanten, lyft av bottnen och dra loss plasten. Garnera med kronblad av dahliablommorna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.