Empanadas ( Piroger )

I Sydamerika kallas piroger för empanadas.
De små knytena av pajdeg fylls med en kryddig köttfärsröra.

Vill du testa att göra en bredare sökning klicka här: pirog

Ingredienser

Pajdeg:
3 dl vetemjöl
2 krm. salt
50 g margarin
2 msk vatten

Fyllning:
1 gul lök
1-2 vitlöksklyftor
1 msk matolja
200 g köttfärs
1 msk tomatpuré
½ dl vatten
1 tsk spiskummin
½ tsk salt
½ -1 krm chilipeppar

Pensling:
1 ägg

Betyg (4 röster)
Antal personer
8 st
Visningar:
2811
Sparat:
104

Gör så här

Börja med pajdegen.

Sätt ugnen på 225 grader.
Hacka samman mjöl, salt och margarinet, gärna i matberedare. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop allt till en deg. Linda in degen i plastfolie och låt den vila i 30 minuter i kylen.

Fyllning:
Skala och finhacka lök och vitlök.
Fräs lökhacket i matfettet i en stekpanna några minuter. Tillsätt köttfärsen. Bryn den tills den blivit smulig och fått fin färg. Blanda ner tomatpure'n i färsen och tillsätt vattnet. Smaka av med spiskummin, salt och chilipeppar. Låt fyllningen puttra några minuter. Låt den kallna.

Kavla ut degen och tryck ut 8 cirklar, ca 10 cm i diameter.
Fördela fyllningen på degrundlarna.
Vik ihop degen till små piroger, tryck till kanterna.
Lägg pirogerna på en bakpappersklädd plåt.
Pensla pirogerna med uppvispat ägg.
Grädda dem mitt i ugnen ca 12 minuter.
Låt dem svalna på galler. Servera sallad till.

LIKNANDE RECEPT

Empanadas recept
över 2 månader
av jimboz
över 2 månader
över 2 månader
över 2 månader
av Angie87
över 2 månader
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

Hittade inga liknande videorecept.