X

Empanadas ( Piroger )

I Sydamerika kallas piroger för empanadas.
De små knytena av pajdeg fylls med en kryddig köttfärsröra.

Vill du testa att göra en bredare sökning klicka här: piroger, pirog
Betyg (4 röster)
Antal personer
8 st

Gör så här

Börja med pajdegen.

Sätt ugnen på 225 grader.
Hacka samman mjöl, salt och margarinet, gärna i matberedare. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop allt till en deg. Linda in degen i plastfolie och låt den vila i 30 minuter i kylen.

Fyllning:
Skala och finhacka lök och vitlök.
Fräs lökhacket i matfettet i en stekpanna några minuter. Tillsätt köttfärsen. Bryn den tills den blivit smulig och fått fin färg. Blanda ner tomatpure'n i färsen och tillsätt vattnet. Smaka av med spiskummin, salt och chilipeppar. Låt fyllningen puttra några minuter. Låt den kallna.

Kavla ut degen och tryck ut 8 cirklar, ca 10 cm i diameter.
Fördela fyllningen på degrundlarna.
Vik ihop degen till små piroger, tryck till kanterna.
Lägg pirogerna på en bakpappersklädd plåt.
Pensla pirogerna med uppvispat ägg.
Grädda dem mitt i ugnen ca 12 minuter.
Låt dem svalna på galler. Servera sallad till.

Ingredienser (för måttangivelser vänligen logga in)

Vetemjöl, Salt, Margarin, Vatten, Gul lök, Vitlök, Matolja, Köttfärs, Tomatpuré, Vatten, Spiskummin, Salt, Chilipeppar, Ägg
Visningar:
2906
Sparat:
105

LIKNANDE RECEPT

Empanadas recept
Mexikanska Piro..
över 2 månader
Piroger med köt..
av jimboz
över 2 månader
Mina empanadas
över 2 månader
Empanada de atu
över 2 månader
Empanadas
av Angie87
över 2 månader
Paddys version ..
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

Hittade inga liknande videorecept.