Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

En försommardröm

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 10 minuter
Skriv ut

gluten och laktosfritt, lämpligt även för diabetiker

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär rabarbern i 2 cm bitar. Skär upp vaniljstången och skrapa ut fröerna, som blandas med rabarbern. "Smält" rabarbern, antingen i micron 2-3 min på mellaneffekt eller försiktigt i en kastrull på spisen. Rabarbern är klar när den är halvhård. Smaka av och tillsätt om det behövs lite socker.
  2. Lägg upp rabarberkompotten i botten på portionsglas. Lägg i några små kulor tofuglass eller klickar youghurt.
  3. Toppa med hallon. Servera
  4. Njut av mötet mellan sött och syrligt och kallt och varmt.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.