- Serverar: 6 portioner
- Tid: 2 timmar
Skriv ut
Smaka av och krydda ev mer när grytan är klar!
Instruktioner
- Skär köttet i mindre bitar, skär bott fett och senor.
Bryn köttet i smör/margarin i omgångar, lyft över i en gryta eller kastrull efter hand, vispa ur stekpannan med lite vatten efter halva stektiden och häll det över det stekta köttet.
- Skala och klyfta löken och stek den på svag värme i 5 minuter, lägg över i grytan, stek de skivade champinjonerna + de grovt skurna morötterna i någon minut och häll över i grytan, pressa eller skiva vitlöken direkt i grytan, häll i samtliga kryddor, häll över vattnet, rödvinet och buljongen, sojan och tomatpurén och lagerblad, låt puttra på låg värme i ca 1,5 timme. När grytan (köttet) är mört häll i brytbönorna. Smaka av om ytterligare kryddning krävs.
Blanda mjöl och vatten till en redning eller använd Maizena redning. 2 msk Maizena till 4 dl vätska.
Publicerat den
18 november 2012
Liknande recept
Skriv kommentar