Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

En god höstgryta

 
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Smaka av och krydda ev mer när grytan är klar!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär köttet i mindre bitar, skär bott fett och senor. Bryn köttet i smör/margarin i omgångar, lyft över i en gryta eller kastrull efter hand, vispa ur stekpannan med lite vatten efter halva stektiden och häll det över det stekta köttet.
  2. Skala och klyfta löken och stek den på svag värme i 5 minuter, lägg över i grytan, stek de skivade champinjonerna + de grovt skurna morötterna i någon minut och häll över i grytan, pressa eller skiva vitlöken direkt i grytan, häll i samtliga kryddor, häll över vattnet, rödvinet och buljongen, sojan och tomatpurén och lagerblad, låt puttra på låg värme i ca 1,5 timme. När grytan (köttet) är mört häll i brytbönorna. Smaka av om ytterligare kryddning krävs. Blanda mjöl och vatten till en redning eller använd Maizena redning. 2 msk Maizena till 4 dl vätska.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.