Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

En moderniserad variant på den klassiska rätten flygande Jakob

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

En kanongod klassisker i ny skepnad, anpassad efter oss matälskande vegetarianer som törstar efter en rejäl måltid!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Bryn filébitarna i olivolja tills de får en fin gyllenbrun yta. Lägg dem sedan i en stor, ugnssäker form. Stek ”bacontärningarna” i olivolja och häll dem över filébitarna. Krydda efter smak och rör om i formen. Bryn löken i smör för den goda smakens skull! Häll över i formen. Strö nötter och riven ost över formen.
  2. Blanda samman samtliga såsingredienser, smaka av med svartpeppar och ev. vatten om den känns tjock.
  3. Häll såsen över formen och grädda längst ner i 20-30 minuter beroende på ugnens styrka.
  4. Serveras med valfritt gryn och en fräsch sallad! Koka ris, matvete, bulgur eller quinoa enligt anvisningar, och servera!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.