- Serverar: 10-15 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Är du trött på grädd- och moussetårtor? Vill du ändå lyxa till det med någon god tårta? Då är detta nåt som rekommenderas! Mättar mycket mer än en vanlig tårta.
Instruktioner
- Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten i några minuter så att de mjuknar. Ta upp dem och blanda ut dem i en liten mängd varmt vatten (ca 2-3 msk), så att de löses upp.
- Tina mangon och mixa den med kesellan till en slät smet. Blanda gelatinet med lite av mango-kesella-smeten. Blanda därefter den med resten av smeten och låt stå så att den stelnar (ca 30 min).
- Mixa nötter, frön, bär, torkade aprikoser och kakao. Tillsätt några få droppar (obs!! verkligen droppar) vatten för att få chokladbolls-konsistens.
- Platta ut nöt- och fruktmixen till en botten. Bred ut mangosmeten över.
Garnera med passionsfrukt och bär.
- Låt den stå i kylen några minuter ifall den är för lös:)
Hoppas de smakar
Publicerat den
21 januari 2012
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Till godkännaren: Jag har godkännande av biggestloserklubben.se att använda mig av bilden:)