Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

En riktigt god svampsoppa

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Hittade det här i Tidningen Ångermanland

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rensa svampen men skölj den inte. Svampsmaken är vattenlöslig och med sköljning försvinner den i avloppet.
  2. Hacka svampen ganska grovt. Skala och finhacka löken. Koka upp vatten och grädde. Smula ner buljongtärningarna. Sätt en rymlig kastrull på spisen. Fräs lök och svamp med smör och olja under omröring. Pudra över vetemjöl och spä med den kokande soppgrunden. Krydda med timjan och låt soppan koka upp för att sedan sjuda sakta 10 minuter. Smaka av med salt och peppar. Stek några fina kantareller som läggs som garnering i varje sopptallrik tillsammans med färsk timjan

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.