Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

En smakrik kaffemousse

 
  • Serverar: 5-6 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

En ljuvlig avslutning på en god middag.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten ca 10 minuter.
  2. Blanda samman kakao, farinsocker, vatten, pulverkaffe och äggulor i en kastrull.
  3. Ställ kastrullen på svag värme och låt krämen tjockna under omrörning.
  4. Krama vattnet ur gelatinbladen och lägg dem i krämen.
  5. Rör om så att de smälter.
  6. Låt krämen svalna.
  7. Vispa äggvitorna till hårt skum.
  8. Rör ner creme fraiche, vaniljsocker och kardemumma i chokladsmeten.
  9. Vänd försiktigt ner äggvitorna.
  10. Fördela krämen i 6 portionsformar och ställ dem kallt att stelna minst 2 timmar.
  11. Garnera med vispad grädde och chokladbönor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.