Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Enbärs- och kantarellkryddad köttfärslimpa

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Jättegod och med lite annorlunda smak.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Köttfärslimpa: Tärna lök och fräs i matfett. Låt svalna. Blanda ströbröd, potatismjöl och vatten, låt svälla. Tillsätt färsen, löken och resten av ingredienserna och blanda väl.
  3. Forma en köttfärslimpa och lägg i ugnsfast form. Stek i ugn ca 25-30 minuter.
  4. SåS: Slå grädden i en gryta. Ös i potatisvatten, fond och lägg i smöret. Låt det koka upp. Tillsätt kryddorna, efter smak och maizenaredning. låt koka ca 2 minuter under omrörning. Avsluta med att lägga i den rivna osten och rör om till posten smält.
  5. Servera med kokt potatis, sås smaksatt med fonden och lätt förvällda broccolibuketter.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • maria_wijk 22 oktober 2009

    Verkligen en otroligt god köttfärslimpa.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.