Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Enbärsgravad norsk lax

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Grava laxen själv är lätt och blir riktigt gott. Dessutom får du tid att umgås med gästerna eftersom du gravar den i förväg.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Frys laxen i minst två dygn innan du tinar och gravar den.
  2. Stöt enbären fint i mortel. Plocka timjan och hacka rosmarinen fint.
  3. Blanda alla ingredienser förutom laxen.
  4. Skölj laxen i kallt vatten. Torka. Gnid sedan kryddblandningen över laxen och låt stå i rumstemperatur tills blandningen börjat smälta.
  5. Ställ laxen kallt. Gärna i kylskåp minst ett dygn.
  6. Recepten är beräknade för 8 personer som huvudrätt och för 15 personer till buffé.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.