Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Enchiladas med kyckling och nötnött

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

En texmexinspirerad rätt som hela familjen kommer att älska.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en ugnsfast form med fett.
  2. Såsen: Vispa ihop mjölet med buljongen i en kastrull. Vispa ner mjölken och koka upp på medelvärme under omrörning. Låt sjuda i 2 minuter tills såsen tjocknar. Rör ner chilifrukten och smaka av med salt. Ställ såsen åt sidan.
  3. Låt bönorna rinna av och spola dem snabbt i kallt vatten. Blanda bönorna med 1 dl bechamelsås och mosa till en jämn smet. Bred bönblandningen i ett jämnt lager på varje tortilla. Lägg på kyckling, nötkött, tomat, tacosås och lagrad ost.
  4. Rulla ihop varje tortilla och lägg dem med skarven neråt i formen. Häll resten av bechamelsåsen över och strö över parmesanosten. Gratinera i ugnen tills osten har smält, ca 15 minuter. Garnera med röd chilifrukt och koriander.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.