- Serverar: 30 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Jag har gjort mina bars med enbart ekologiska ingredienser. Det blir bättre smak och bättre näringsvärde. Är det svårt att hitta ingredienser i din butik så finns mycket att köpa online inom Sveriges gränser. Dessa ekologiska citroner var små så jag behövde 2 stycken.
Instruktioner
- Bryn havregrynen med cocosoljan så de blir lätt bruna. Låt de svalna.
- Hacka plommonen. Riv skalet på citronerna på den fina sidan av rivjärnet, men var försiktig så att du inte får det beska vita delen av skalet. Det blir ca 0,5 - 1 tesked citronskal. Pressa citronerna så du får all jos från dem.
- Blanda alla ingredienser; valnötter, havregryn, lakritspulver, anis, vaniljpulver, torkade plommon, torkade fikon, citronskal och citronjos och salt. Rör runt ordentligt så det börjar likna en tjock smet. Smaka av och tillsätt eventuellt mer lakritspulver eller salt.
- Bred ut smeten på en bakplåt med papper. Forma smeten till en fyrkant som är ca 1 cm tjock. Grädda i ugn i 100 grader Celcius under ca 30-45 minuter.
- Ta ut från ugnen och innan kakan svalnat så dela upp den i ca 30 kakor med en kniv. Låt svalna och packetera kakorna i små foliepaket. Färdiga att ta med på utflykt eller träning.
- Jag fryser ner mina och tar ut en eller två när jag behöver dem. Annars håller de i ca 2 veckor i lyfttät burk förvarad på svalt ställe
Publicerat den
6 februari 2015
Liknande recept
Skriv kommentar