Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Energibröd

 
  • Serverar: 15-20 portioner
Skriv ut

Havregryn, rågsikt, frön och frukt ger detta snabbakade och nyttiga bröd sin saftighet och godhet.

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 175 grader. Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna, ca 25x30 cm Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Vänd ner det rivna äpplet och russinen i blandningen. Blanda ner sirap och yoghurt och arbeta snabbt ihop till en lös deg. Fördela degen i långpannan. Strö över solrosfrön. Grädda brödet mitt i ugnen i 50-60 minuter. Låt det ligga kvar i formen i ca 10 minuter och sedan svalna under bakduk. Skär det i rutor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.