Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Engelsk köttfärslåda

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En god och praktisk rätt med allt i ett.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 200º.
  2. Skala och finhacka löken. Fräs den mjuk och glansig i lite matfett. Tillsätt färsen och dela sönder köttet med en trägaffel. Stek under omrörning tills köttet har fått fin färg.
  3. Hacka tomaterna och rör ner dem i pannan tillsammans med salt, peppar, krossade tomater, Worcestersås eller HP-sås och lite av marinaden som de soltorkade tomaterna har legat i. Låt såsen puttra ca 10 minuter. Smaka av med oregano, basilika och eventuellt pressad vitlök.
  4. Skala potatisen och skär den i mindre bitar. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten. Kasta bort vattnet och låt potatisen ånga av. Mosa dem, gärna med el-visp. Späd med mjölken, lite i taget, till lagom konsistens. Rör ner matfettet och smaka av med salt och peppar.
  5. Bottna en smord eldfast form med köttfärssåsen och klicka över potatismoset. Platta till ytan med hjälp av en gaffel.
  6. Pensla potatismoset med uppvispat ägg och gratinera mitt i ugnen ca 20 minuter eller tills allt har fin färg och är genomvarmt. Bjud en sallad till.
  7. Tips! Får du mat över så är gratäng bra lunchmat som är lätt att ta med sig.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • ChristianB 24 november 2009

    Tack för en mycket god gratäng.

  • kexet1 25 mars 2013

    Toppen recept, Tack!

  • anna2662 15 december 2014

    Medelstora vadå? 8st?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.