Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Skriv ut

Engelsk soppa är en currydoftande hönssoppa. Varken dyr eller omständig att laga till. "Det här receptet på Engelsk soppa kom till i London under andra världskriget. Köttet var ransonerat och det var ont om kött, men höns gick det att få tag på" Kokbok: Kunglig Spis, 1982.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Stycka hönan i fyra delar; två bröst och två lårbitar.
  2. Skär löken i skivor.
  3. Lägg löken och hönsbitarna i en kastrull med smöret. Tillsätt curryn och låt alltsammans bryna 8-10 minuter.
  4. Skala sellerin och skär den i tärningar och lägg dem i grytan tillsammans med 1½ liter vatten och buljongtärningen.
  5. Låt hönan sjuda sakta under lock Tag upp hönsbitarna efter ca 1 timme om de känns möra. Prova med gaffel om köttet lätt släpper från benen. Dela hönsbitarna i mindre delar och lägg dem i en soppskål.
  6. Red av soppan med smör och mjöl och grädde och häll den heta soppan över hönsbitarna. Strö över hackad persilja.
  7. "Det här receptet på Engelsk soppa kom till i London under andra världskriget. Köttet var ransonerat och det var ont om kött, men höns gick det att få tag på" Kokbok: Kunglig Spis, 1982.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Biinii 10 maj 2014

    Påminner om en gryta min mamma brukade göra när jag var yngre. :) Jag gjorde om denna soppa till en gryta, och serverade med ris. Jag använde mig av 1,5 kg kyckling, och bytte även ut selleri mot morot. Dock så hade jag velat ha i minst dubbelt så mycket kyckling, och mer curry (trots att jag hade i ca 3 tsk). Men det var helt ok, får en 3a av oss. :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.