Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Engelsk vallmokaka

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

I England är det vanligt med vallmofrön i söta bakverk. De svarta, välsmakade fröna ger kakan ett speciellt utseende. Vallmokaka smakar väldigt gott till en kopp te.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att sätta ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull och låt det svalna något.
  2. Vispa samman ägg och socker tills smeten blir vit och pösig.
  3. Rör ihop mjöl och bakpulver i en separat skål. Blanda sedan ner det i äggsmeten. Tillsätt vallmofrön, grädde och mjölk. Rör till sist ner det smälta och avsvalnade smöret i smeten. Blanda samman väl.
  4. Smörj en kransform, ca 22 cm i diameter, och bröa den därefter med vallmofrön. Häll smeten i formen och grädda kakan ca 40 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.