Engelska kakor till te recept

Laddar...
Din sökning gav 43 träffar
Tekakor med apelsinmarmelad i

Goda och mjuka tekakor med apelsinmarmelad i. Min mamma brukade göra något liknande när jag var liten. Hur lätta som helst! Receptet gav mig 16 tekakor, ca 10 cm stora.


Glutenfria Pannkakor

Goda, lätta att blanda ihop och steka. Passar till pannkakstårta, creps (stek då bara på ena sidan och nyll dem) och till ärtsoppan.


Skurna krimkakor

Receptet på dessa läckra kakor kommer från en engelsk deckarbok som jag tyvärr glömt namnet på. Huvudpersonen drev en catering och den spännande handlingen blandades upp med recept då och då. Jag har ..


Kexkakor

De här kakorna heter Shortbread på engelska. De smälter i munnen...


Bread'n'butter-pudding

Bor just nu i Belgien i en familj från England och jobbar som au pair. För mig är nog Bread'n'butter-pudding den ultimata engelska desserten. Här är ett recept som jag har försvenskat något. Ta med..


Knapriga ingefärskakor

Parkin-kakor är lite kladdiga ingefärskakor från Yorkshire som görs med havregryn, mörk sirap och kryddor. Det här är en variant med samma ingredienser, smak och knapriga konstistens.

Clotted cream

Gräddvariant som ofta används till Engelska scones tillsammans med sylt eller marmelad för en så kallad klassisk 'Cream tea'. Clotted cream äts också med fördel till chokladkakor och andra bakverk.Scones

Underbart goda scones som serveras på teboden i Stockhult utanför Markaryd. Har ni vägarna förbi här i Småland så besök denna oas!


Engelska scones

Engelska scones tar man ut med kakmått och degen kavlas till skillnad mot svenska scones. I England serveras de med smör, jordgubbssylt och "clotted cream", en sorts syrad grädde. Det är gott med va..


English muffins

English muffins är ett slags smöriga runda jästbröd som gräddas i stekpanna och äts till frukost i England och USA. De är som bäst delade med gaffel och rostade, baka dem kvällen innan och rosta före ..


Lemon Curd

Min absoluta favorit marmelad. Är så gott på rostat bröd, skorpor...
Valnötsscones

Afternoon tea Den engelska traditionen att förgylla en regnig eftermiddag med en stor kanna te, några pratsugna vänner och goda tillbehör, passar lika bra här i Sverige. Mild yoghurt honung och ..Crumpets

Engelska brödpannkakor som är så goda nystekta och så goda även nästa dag - då rostade i brödrosten. Till frukost, brunch med lemon curd, smör, marmelad, ost, philadelphiaost...


Apelsincurd med saffran

En suveränt god kräm att klicka på bröd och skorpor istället för marmelad. Curd är också gott att använda till fyllning i kakor och tårtor.