Engelska kakor till te recept

Laddar...
Din sökning gav 76 träffar
Tekakor med apelsinmarmelad i

Goda och mjuka tekakor med apelsinmarmelad i. Min mamma brukade göra något liknande när jag var liten. Hur lätta som helst! Receptet gav mig 16 tekakor, ca 10 cm stora.


Glutenfria Pannkakor

Goda, lätta att blanda ihop och steka. Passar till pannkakstårta, creps (stek då bara på ena sidan och nyll dem) och till ärtsoppan.


Skurna krimkakor

Receptet på dessa läckra kakor kommer från en engelsk deckarbok som jag tyvärr glömt namnet på. Huvudpersonen drev en catering och den spännande handlingen blandades upp med recept då och då. Jag har ..Kexkakor

De här kakorna heter Shortbread på engelska. De smälter i munnen...


Bread'n'butter-pudding

Bor just nu i Belgien i en familj från England och jobbar som au pair. För mig är nog Bread'n'butter-pudding den ultimata engelska desserten. Här är ett recept som jag har försvenskat något. Ta med..


Knapriga ingefärskakor

Parkin-kakor är lite kladdiga ingefärskakor från Yorkshire som görs med havregryn, mörk sirap och kryddor. Det här är en variant med samma ingredienser, smak och knapriga konstistens.


Mördegskakor till påsk

...du kan även använda kakorna en och en utan fyllning. Gör ett hål i några av dem och använd dem till att hänga i påskriset.


Clotted cream

Gräddvariant som ofta används till Engelska scones tillsammans med sylt eller marmelad för en så kallad klassisk 'Cream tea'. Clotted cream äts också med fördel till chokladkakor och andra bakverk.


Engelska pepparkakor

Receptet kommer från mormor från början som gav det till mamma och nu har jag fått det, om de bakas ut ordentligt blir de riktigt spröda och goda runt jul.Scones

Underbart goda scones som serveras på teboden i Stockhult utanför Markaryd. Har ni vägarna förbi här i Småland så besök denna oas!


Engelska scones

Engelska scones tar man ut med kakmått och degen kavlas till skillnad mot svenska scones. I England serveras de med smör, jordgubbssylt och "clotted cream", en sorts syrad grädde. Det är gott med va..


English muffins

English muffins är ett slags smöriga runda jästbröd som gräddas i stekpanna och äts till frukost i England och USA. De är som bäst delade med gaffel och rostade, baka dem kvällen innan och rosta före ..


Lemon Curd

Min absoluta favorit marmelad. Är så gott på rostat bröd, skorpor...