De här engelska bullarna serveras framförallt under påsken i många kristna länder. Förr såldes de goda kakorna av gatuförsäljare i England. Baka och njut!
Instruktioner
- Värm mjölken till fingervärme, 37 grader. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt 1 msk socker och häll över mjölken. Blanda och låt stå 10 minuter.
- Blanda mjöl, salt, kanel, torkad frukt och resten av sockret. Gör en håla i mitten och häll i jästblandningen, det smälta smöret och ägget. Blanda samman till en lite klibbig men sidig deg. Tillsätt eventuellt lite extra mjöl. Knåda degen på ett mjölat bakbord, 10-15 minuter eller tills degen känns elastisk.
- Häll matolja i händerna och forma en stor bulle av degen. Låt den jäsa i en bunke ca 1 timma. Sätt ugnen på 225 grader.
- Dela degen i 15 bitar och forma små bullar. Lägg dem på en bakpappersklädd plåt och låt dem jäsa 20 minuter.
- Rör ihop mjöl, olja och vatten till korsen. Skär ett kors i varje bulle med en skarp kniv. Spritsa smeten som kors över bullarna. Sätt in bullarna i ugnen och sänk värmen till 175 grader. Grädda bullarna 15-20 minuter.
- Gör glazen mellan bullarna är i ugnen. Sjud florsocker och vatten tills sockret inte syns mer. Låt det koka 5 minuter tills det blivit sirapsliknande i konsistensen. Pensla bullarna med sirapen så fort de är färdiga och fortfarande heta. Servera bullarna med smör och en kopp te.
Publicerat den
16 februari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar