Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hot cross buns

 
  • Serverar: 15 portioner
Skriv ut

De här engelska bullarna serveras framförallt under påsken i många kristna länder. Förr såldes de goda kakorna av gatuförsäljare i England. Baka och njut!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm mjölken till fingervärme, 37 grader. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt 1 msk socker och häll över mjölken. Blanda och låt stå 10 minuter.
  2. Blanda mjöl, salt, kanel, torkad frukt och resten av sockret. Gör en håla i mitten och häll i jästblandningen, det smälta smöret och ägget. Blanda samman till en lite klibbig men sidig deg. Tillsätt eventuellt lite extra mjöl. Knåda degen på ett mjölat bakbord, 10-15 minuter eller tills degen känns elastisk.
  3. Häll matolja i händerna och forma en stor bulle av degen. Låt den jäsa i en bunke ca 1 timma. Sätt ugnen på 225 grader.
  4. Dela degen i 15 bitar och forma små bullar. Lägg dem på en bakpappersklädd plåt och låt dem jäsa 20 minuter.
  5. Rör ihop mjöl, olja och vatten till korsen. Skär ett kors i varje bulle med en skarp kniv. Spritsa smeten som kors över bullarna. Sätt in bullarna i ugnen och sänk värmen till 175 grader. Grädda bullarna 15-20 minuter.
  6. Gör glazen mellan bullarna är i ugnen. Sjud florsocker och vatten tills sockret inte syns mer. Låt det koka 5 minuter tills det blivit sirapsliknande i konsistensen. Pensla bullarna med sirapen så fort de är färdiga och fortfarande heta. Servera bullarna med smör och en kopp te.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.