Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Engelska scones

(8 kommentarer)  
Skriv ut

Engelska scones tar man ut med kakmått och degen kavlas till skillnad mot svenska scones. I England serveras de med smör, jordgubbssylt och "clotted cream", en sorts syrad grädde. Det är gott med vanlig vispgrädde också.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 225°.
  2. Blanda mjöl, salt och bakpulver i en bunke. Finfördela smöret i mjölet.
  3. Tillsätt mjölken, lite i taget och arbeta snabbt ihop till en deg.
  4. Ta upp degen på mjölat bakbord. Kavla ut till en 2 cm tjock kaka och ta ut kakor med kakmått, 5 cm i diameter. Samla ihop den överblivna degen, kavla ut och ta ut nya kakor. Upprepa tills degen är slut.
  5. Lägg kakorna på bakplåtspapper på en ugnsplåt, pensla med vispgrädden.
  6. Grädda mitt i ugnen i 12–15 minuter.
  7. Vispa grädden till skum, häll upp den och jordgubbssylten i skålar och lägg upp smöret.
  8. Servera sconesen nygräddade och gärna varma.
  9. Blir det mot förmodan scones över kan de inte sparas i rumstemperatur.
  10. Frys in dem och ljumma dem i ugn eller mikro före servering.

Liknande recept

Kommentarer (8)

  • frillancillan 22 september 2010

    Underbara scones! Av detta recept blev det 7 scones för mig, jag dubblar nog satsen nästa gång så att man kan ha några i frysen, dessa gick nämligen åt superfort! Jag serverade dom med philadelfiaost och aprikosmarmelad. Tack och tummen upp! =)

  • gronskan 15 oktober 2010

    det står att det ska vara vispgrädde i,när tillsätter man den?

  • evamarb 14 januari 2011

    Undrar om den första vispgrädden, 3/4 dl, ska blandas med mjölken? Evamrb

  • Medaso 27 september 2011

    Bästa receptet på Scones jag har testat hittills och jag har testat många. Gjorde dubbelsats och ökade mjölken med ca en matsked. Då jag inte hade kakmått använde jag ett litet glas. Dom få scones som blev över delade jag dagen efter och rostade, blev nästan ännu godare.

  • frillancillan 6 februari 2012

    Dessa förtjänar en bild! :) Tack igen.

  • MrsC 6 februari 2012

    Tack så väldigt mycket för bilden :-D Det uppskattar jag verkligen! De ser väldigt goda ut!! Ha en fin vecka! Varma Hälsningar i vinterkylan till Dig Pia :-)

  • gabooze 20 januari 2014

    jag la till två klickar philadelphia och några teskedar vaniljsocker. Riktigt saftiga och goda! precis lagom söta.

  • frumurmeldjuret 21 februari 2014

    Väldigt goda scones! Vill dock bara påpeka att clotted cream inte är syrad, den görs genom att opastöriserad mjölk hettas upp och sedan får den stå tills all grädde kommit upp till ytan och kan tas vara på. Det hela blir riktigt fett, ofta 55-60 procent...men väldigt gott ;)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.