Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Engelska scones

(1 kommentar)  
  • Serverar: 16 portioner
Skriv ut

Med dessa scones får du ett riktigt te-party.....

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 250°.
  2. Blanda mjöl, salt och bakpulver i en bunke. Finfördela smöret i mjölet. Rör i mjölk och grädde. Arbeta ihop till en deg. Platta ut degen på mjölad bänk till en 2 cm tjock platta. Ta ut 16 rundlar med ett litet glas. Lägg på bakplåtspapper på en plåt. Pensla med grädde. Grädda i mitten av ugnen ca 12 min.
  3. Dela och servera dem varma med vispat smör, crème fraiche, grädde eller clotted cream och sylt.
  4. Smaksättningar: Grova fruktscones Byt ut hälften av mjölet mot grahamsmjöl. Tillsätt 1 dl russin eller hackade russin.
  5. Äppelscones Tillsätt 1 dl hackat äpple och 1 tsk kanel i mjölet
  6. Chokladscones Tillsätt 30 g hackad mörk choklad och 1/2 dl hackad mandel i mjölet.
  7. Tips! Hallon smakar ljuvligt i dessa scones.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • frucaos 24 augusti 2009

    Goda scones, men det receptet skulle inte mätta 16 pygméer en gång! Vi gjorde halv sats och fick ut tre små scones - en var till oss som var hemma... Men smakmässigt väldigt bra! Vi gjorde helt naturella den här gången, kanske provar med smaksättning en annan gång.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.