Med dessa scones får du ett riktigt te-party.....
Instruktioner
- Sätt ugnen på 250°.
- Blanda mjöl, salt och bakpulver i en bunke.
Finfördela smöret i mjölet.
Rör i mjölk och grädde. Arbeta ihop till en deg.
Platta ut degen på mjölad bänk till en 2 cm tjock platta.
Ta ut 16 rundlar med ett litet glas.
Lägg på bakplåtspapper på en plåt.
Pensla med grädde. Grädda i mitten av ugnen ca 12 min.
- Dela och servera dem varma med vispat smör, crème fraiche, grädde eller clotted cream och sylt.
- Smaksättningar:
Grova fruktscones
Byt ut hälften av mjölet mot grahamsmjöl.
Tillsätt 1 dl russin eller hackade russin.
- Äppelscones
Tillsätt 1 dl hackat äpple och 1 tsk kanel i mjölet
- Chokladscones
Tillsätt 30 g hackad mörk choklad och 1/2 dl hackad mandel i mjölet.
- Tips!
Hallon smakar ljuvligt i dessa scones.
Publicerat den
12 oktober 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Goda scones, men det receptet skulle inte mätta 16 pygméer en gång! Vi gjorde halv sats och fick ut tre små scones - en var till oss som var hemma... Men smakmässigt väldigt bra! Vi gjorde helt naturella den här gången, kanske provar med smaksättning en annan gång.