Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Quornfärssås med spagetti

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 25 minuter
Skriv ut

Det här är en bra rätt som kan bjudas både till vegetarianer och som jag, köttätare! Det som är så bra är det kalorisnåla innehållet i quorn samt det praktiska med att inte behöva ta fram något från frysen att tina! Om man inte vet vad man ska göra för mat kan man ta fram den djupfrysta quornet och snabbt steka på utan problem eller stor planering som förutsättning för en god och enkel middag.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Häll upp en stor kastrull med vatten och salta vattnet. Sätt på plattan och vänta på att vattnet ska koka upp. Under tiden du väntar på att det ska koka upp skär du löken och paprikan i småbitar.
  2. Ta fram en stor teflonstekpanna och sätt på högsta värmen. Skala vitlöken och dela i tillräckligt små bitar som får plats i vitlökspressen. Prova dig fram! (men pressa den inte än..)
  3. När vattnet i kastrullen kokar har du i pastan och följer avisningarna på förpackningen.
  4. När pannan är het tar du fram quornen från frysen och häller i hälften från påsen samt den hackade löken i pannan. Ha i lite vatten i pannan för att få lite vätska i såsen om de behövs. Annars bryner du på det lite och kryddar med piffi och grillkrydda. Pressa i vitlöken och låt smakerna fräsa ihop. Ha sedan i tomatpurén och rör ihop så att det blir som en massa.
  5. Öppna burken med hela tomater och häll över röran. Låt det puttra en stund på lägre värme. Ha sedan i fraischen/milda mat extra efter smak. Som en slutlig touch på såsen och ha i senap och ketchup men även paprika. Rör om i såsen, häll av spagettivattnet och tillbaka med spagettin i kastrullen. Smaka av med salt och peppar och njut!
  6. Ha upp i portionsstora mängder på tallrikar för hela familjen.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • Lennart_58 24 november 2009

    Gott gotti gott gott, tackar o 5 poäng.

  • simran1 20 januari 2011

    vill gärna veta hur mycket gram quornfärsen som man ska tillsätta

  • himlen84 25 januari 2011

    Hej simran1! En halv påse ska du tillsätta.. bara o dela påsens gram på två, nu har jag ingen hemma men det står ju på påsen hur många gram det är! :) Lycka till! Lennart_58: Tack så mkt! :) Roligt att höra!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.