Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Enkel blåbärstårta

(1 kommentar)  
  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 50 minuter
Skriv ut

En snabblagad och god tårta. Paj och tårta i ett kan man säga. Lagom söt. Här har jag använt mig av blåbär, men har man inga så går de lika bra med något annat bär.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Smöra och bröa en rund form med löstagbar botten. Botten: Vispa ägg och socker pösigt. Smält fettet och låt de svalna. Blanda mjölet med bakpulvret och rör ner de växelvis med margarinet ner i äggvispet. Häll upp i formen och grädda i mitten av ugnen ca 30 min. Stjälp upp kakan och låt svalna. Under tiden kan du göra fyllningen. Blanda alla ingredienserna till fyllningen i en kastrull. Sjud under omrörning tills de blivit en tjock kräm. Låt kallna. Bred krämen över botten och toppa med blåbären.
  2. Denna tårta är godast nybakad.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • theresandersson 14 april 2012

    Du måste glömt skriva hur mycket socker det ska vara i bottnen!!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.