- Serverar: 8 portioner
- Tid: 50 minuter
Skriv ut
En snabblagad och god tårta. Paj och tårta i ett kan man säga. Lagom söt. Här har jag använt mig av blåbär, men har man inga så går de lika bra med något annat bär.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader. Smöra och bröa en rund form med löstagbar botten. Botten: Vispa ägg och socker pösigt. Smält fettet och låt de svalna. Blanda mjölet med bakpulvret och rör ner de växelvis med margarinet ner i äggvispet. Häll upp i formen och grädda i mitten av ugnen ca 30 min. Stjälp upp kakan och låt svalna. Under tiden kan du göra fyllningen. Blanda alla ingredienserna till fyllningen i en kastrull. Sjud under omrörning tills de blivit en tjock kräm. Låt kallna. Bred krämen över botten och toppa med blåbären.
- Denna tårta är godast nybakad.
Publicerat den
14 januari 2010
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Du måste glömt skriva hur mycket socker det ska vara i bottnen!!