Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Enkel falugryta

(1 kommentar)  
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Det behöver inte alltid vara så krångligt för att bli gott. En god vardagsrätt som du snabbt lagar till och som mättar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala potatisen. Skär potatis och falukorv i 1/2-centimeter tjocka skivor och lägg i en gryta.
  2. Ansa och skölj purjolöken ordentligt så att inga jordrester finns kvar. Skär den i 1/2-centimeter tjock skivor och lägg i grytan.
  3. Tillsätt vatten, timjan, buljongtärningar, salt och peppar. Tillsätt så mycket vatten att det bara precis täcker. Koka upp och låt sjuda tills potatisen är genomkokt, cirka 10 minuter. Prova med sticka.
  4. Servera med ett mustigt fullkornsbröd och en god ost.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • sannado 17 februari 2010

    Jättegod:-)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.