Jättegott bröd! Vilken olja som helst går att använda men olivolja smakar got tillt.
Man kan om man vill göra bullar istället, se nedan.
Instruktioner
- Smula ner jästen i en bunke.
Rör ut i vattnet tillsammans med olivolja, honung och salt. Tillsätt vetemjölet och rör om till en deg.
Låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
- Häll ut degen i en bakplåtsklädd långpanna. Tryck ut degen med mjölade händer så att den blir ca 1-2 cm tjock.
Jäs under bakduk i 30 minuter till.
- Sätt ugnen på 250 grader. Gör små hål i degen med fingrarna, ringla över olivolja och strö över lite flingsalt.
- Strö gärna en topping ovanpå:
T.ex. krossad rosmarin, körsbärstomater (tryck ner dem i degen), basilika, rödlök.
- Baka brödet i mitten av ugnen tills det är gyllene, ca 10 minuter.
- Man kan om man vill göra bullar istället:
Rulla ihop degen efter att ha tillsatt valfri topping (mozarellaost och basilika är toppen!) som när man bakar bullar. Skär rullen i skivor och lägg skivorna (bullarna) bredvid varandra på en plåt med bakplåtspapper. Jäs och grädda som vanligt.
Publicerat den
2 juni 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Blev jättegott och var väldigt lätt att göra..
Ljummet vatten från kranen är inte att rekommendera då det kan innehålla t.ex. metaller. Brödet är underbart gott!
Ett toppenbröd. Det var jättegott! Provade att frysa det och det funkade bra. Tinade det och värmde i ugnen med en skvätt olivolja på. Smaskens!
Fundering, vart tar man vattnet om inte från kran ;)
Vatten från en flaska kanske?? haha
Vilket gott bröd. Hela familjen älskade det. Vi har haft med oss detta bröd i matsäcken både till stranden och skogen! Tack!
mmmm.... gott och enkelt att göra, tog lite torkade kryddor ( Santa Marias Herbes de provencale) tillsammans med flingsalt och lite vitlöksolja istället för olivolja blev väldigt omtyckt / tack
Blev jättegott! Enkelt var det också!