Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Enkel foccacia

(8 kommentarer)  
Enkel foccacia Enkel foccacia
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Jättegott bröd! Vilken olja som helst går att använda men olivolja smakar got tillt. Man kan om man vill göra bullar istället, se nedan.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula ner jästen i en bunke. Rör ut i vattnet tillsammans med olivolja, honung och salt. Tillsätt vetemjölet och rör om till en deg. Låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
  2. Häll ut degen i en bakplåtsklädd långpanna. Tryck ut degen med mjölade händer så att den blir ca 1-2 cm tjock. Jäs under bakduk i 30 minuter till.
  3. Sätt ugnen på 250 grader. Gör små hål i degen med fingrarna, ringla över olivolja och strö över lite flingsalt.
  4. Strö gärna en topping ovanpå: T.ex. krossad rosmarin, körsbärstomater (tryck ner dem i degen), basilika, rödlök.
  5. Baka brödet i mitten av ugnen tills det är gyllene, ca 10 minuter.
  6. Man kan om man vill göra bullar istället: Rulla ihop degen efter att ha tillsatt valfri topping (mozarellaost och basilika är toppen!) som när man bakar bullar. Skär rullen i skivor och lägg skivorna (bullarna) bredvid varandra på en plåt med bakplåtspapper. Jäs och grädda som vanligt.

Liknande recept

Kommentarer (8)

  • aurore 10 februari 2009

    Blev jättegott och var väldigt lätt att göra..

  • cecilialundmark 19 maj 2010

    Ljummet vatten från kranen är inte att rekommendera då det kan innehålla t.ex. metaller. Brödet är underbart gott!

  • tea25 12 juni 2010

    Ett toppenbröd. Det var jättegott! Provade att frysa det och det funkade bra. Tinade det och värmde i ugnen med en skvätt olivolja på. Smaskens!

  • Boonez 2 juli 2010

    Fundering, vart tar man vattnet om inte från kran ;)

  • Billis 2 juli 2010

    Vatten från en flaska kanske?? haha

  • Lindvallen 1 augusti 2010

    Vilket gott bröd. Hela familjen älskade det. Vi har haft med oss detta bröd i matsäcken både till stranden och skogen! Tack!

  • paprikan 10 augusti 2010

    mmmm.... gott och enkelt att göra, tog lite torkade kryddor ( Santa Marias Herbes de provencale) tillsammans med flingsalt och lite vitlöksolja istället för olivolja blev väldigt omtyckt / tack

  • Tina_S 21 maj 2012

    Blev jättegott! Enkelt var det också!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.