Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Enkel köttfärssoppa med vitkål

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4-5 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Supergod och enkel soppa! Servera gärna med ett gott bröd till

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att skala potatisen, löken och morötterna. Dela sedan potatisen och morötterna i lika stora tärningar. Hacka sedan löken i ganska stora stora bitar. Skär sedan vitkålen och koka för sig själv med lite salt , tills den blivit mjuk (för att få bort gaserna som är i) börja under tiden att steka köttfärsen i en kastrull på ca 5 liter, krydda med salt och peppar. När köttfärsen är genomstekt så tar du i potatisen, morötterna och löken, pressa även i vitlöken. låt fräsa lite och häll sedan i de krossade tomaterna och sedan vattnet. Lägg sedan i buljongerna och chilisåsen, salta, peppra och krydda efter smak! nu borde vitkålen vara mjuk så då är det dags att ha i den och sedan låta sjuda under lock tills rotfrukterna är mjuka (ca 10-15 minuter)
  2. servera gärna med ett gott bröd

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Ninni 29 augusti 2018

    .,GottGottiGottGott!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.