- Serverar: 4-6 portioner
- Tid: 2 timmar
Skriv ut
Lätt att variera, sköter sig själv. Det går bra att bara ha färska eller bara konserverade champinjoner.
Instruktioner
- Dela eventuellt större grytbitar i mindre bitar och stek på hög värme i en panna tills de fått stekyta.
- Lägg i grytan tillsammans med burkchampinjonerna, kryddorna, buljongtärningarna och merparten av vattnet.
- Koka på medelvärme i ca 1½-2 timmar.
Häll eventuellt på mer vatten under denna tiden så det inte kokar torrt.
- Skala och skär löken i klyftor, stek tills den blir mjuk, lägg sedan i grytan och låt koka med.
- Skölj/rensa de färska champinjonerna ,skiva och stek, lägg i grytan och låt koka med.
- Skala morötterna och skär i slantar, lägg i grytan och låt koka med när 20-30 minuter återstår.
- När allt kokat ca 1 ½ - 2 timmar: Häll i matlagningsgrädden, soyan och red av med mjölet till önskad tjocklek.
- Späd med mer vatten och red av ifall ni vill ha mer sås.
- Servera med någon form av potatis.
Publicerat den
16 januari 2010
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
hej! Matlagningsgrädden finns inte med i receptlistan!! /Jennie
Köttgryta