Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Enkel köttgryta

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Lätt att variera, sköter sig själv. Det går bra att bara ha färska eller bara konserverade champinjoner.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dela eventuellt större grytbitar i mindre bitar och stek på hög värme i en panna tills de fått stekyta.
  2. Lägg i grytan tillsammans med burkchampinjonerna, kryddorna, buljongtärningarna och merparten av vattnet.
  3. Koka på medelvärme i ca 1½-2 timmar. Häll eventuellt på mer vatten under denna tiden så det inte kokar torrt.
  4. Skala och skär löken i klyftor, stek tills den blir mjuk, lägg sedan i grytan och låt koka med.
  5. Skölj/rensa de färska champinjonerna ,skiva och stek, lägg i grytan och låt koka med.
  6. Skala morötterna och skär i slantar, lägg i grytan och låt koka med när 20-30 minuter återstår.
  7. När allt kokat ca 1 ½ - 2 timmar: Häll i matlagningsgrädden, soyan och red av med mjölet till önskad tjocklek.
  8. Späd med mer vatten och red av ifall ni vill ha mer sås.
  9. Servera med någon form av potatis.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • jenniek 28 januari 2011

    hej! Matlagningsgrädden finns inte med i receptlistan!! /Jennie

  • Robert Hernwall 24 april 2020

    Köttgryta

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.