Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Enkel köttfärs paj

 
  • Serverar: 4-5 portioner
  • Tid: 50 minuter
Skriv ut

Denna paj kan man fylla med massor av gott men jag har valt att fylla den med köttfärs.

Ingredienser

Instruktioner

Blanda smör, mjöl och vatten till en deg. Platta ut degen i en ungsfast form, spara en liten bit till att dekorera med, (lättast med en "sporre") Smält smöret, lägg i lök, paprika och bryn det. När det fått färg lägg då i färsen och bryn det med det andra. När färsen fått färg häll i chili såsen med vattnet, krydda med kryddorna efter smak. Häll färsen i det ogräddade pajskalet, tärna fetaosten och tryck ner det i färsen. Gör fina strimlor av det du har kvar av degen och gör ett tjusigt mönster, (detta kan uteslutas). Gräddas i ca 250 i ca 25-30 minuter nästan längst ner i ungen. Servera med en god sallad, vitlöksbröd och tsaziki.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.