Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

En enkel men god och vacker korvgryta. Snabbt lagat en vardag eller mer varsamt när man har tid.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Om du har hyggligt med tid: Strimla löken fint och låt den mjukna på svag värme i panna med lite rapsolja och lite salt. Under tiden, skär korven i kuber och peppra den lite (beroende på smak och styrka i själva korven). När löken har blivit mjuk och glansig, ta upp den ur pannan och lägg åt sidan så länge. Upp med temperaturen på plattan och i med matfett (typ flytande eller riktigt smör). När det fräser en del har du i korvbitarna. Fräs så det blir fin stekyta, sänk sedan temperaturen lite (3/4) och lägg tillbaka löken. Tillsätt matlagningsvinet och låt det puttra. Skär paprikorna i bitar och lägg ner dem i pannan. Strimla bladspenaten lätt, fräs den hastigt på hög värme i en annan kastrull (med lite olja) och lägg sedan ned det i pannan med resten. Rör runt. Blanda i crème fraiche och tomatpuré. Få upp det till puttringsläge igen och låt det puttra i 5 minuter eller så. Smaka av med salt och krydda sedan med örtkryddor (har du färska örter så för all del). Alternativt så kan du strunta i ört-vägen och köra lite sambal oelek och stark paprika (om du har starkare korvar så kan det vara att föredra). Grytan går bra att servera med potatis, ris eller pasta (eller kanske bara en schysst bönsallad?).
  2. Har du lite tid? Sätt på pannan på 4/5 värme. Skär korvkuber och dumpa i pannan. Strimla löken och låt den komma efter (se till att röra emellanåt så du inte bränner löken). Dela paprikorna i bitar och ner med den också. Häll i vinet och låt det puttra. Strimla bladspenaten och ner i pannan med den. I med crème fraichen, tomatpurén. Låt puttra i några minuter, krydda med det som finns till hands (örtkryddor t.ex.). Servera med din snabbaste pasta!

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • albyhasse 8 februari 2012

    En kanon god gryta trots att den är snabblagad

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.