Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4-5 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Detta recept har jag själv slängt ihop lite på måfå. Jag tycker mycket om kyckling och jag gillar paj, så jag blandade ihop lite roliga ingredienser och la det i en paj, det blev mycket lyckat (min syster avgudar denna paj). Själva pajskalet är nästan oförskämt enkelt men jag gillar det verkligen. När jag gör den här pajen använder jag oftast de kryddor jag känner för just då (i stort sett allt som finns i kryddskåpet) men jag ska försöka skriva upp på ett ungefär vilka kryddor jag oftast använder. Ett tips är att servera det med en klick gräddfil, det blir mums!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Blanda ihop smör, vetemjöl och grahamsmjöl i en bunke, arbeta till en smidig deg som lätt släpper bunkens kanter och inte kladdar. Här är jag väldigt osäker på måtten eftersom jag alltid häller direkt från påsen och blandar tills degen fått den konsistens jag vill ha, så tillsätt mer mjöl om det behövs.
  3. Tryck ut degen i en pajform och var noga med att kanterna täcks ordentligt. Ställ åt sidan.
  4. Hacka purjolök och paprika i små bitar. Skär kycklingfiléerna i små tärningar och stek i lite olivolja tills de får färg och är någorlunda genomstekta. Krydda kycklingen i stekpannan och häll sedan över purjolök och paprika, stek i någon minut under omrörning.
  5. Häll över turkisk yoghurt och crème fraiche och blanda noga i stekpannan. Låt puttra i någon minut och häll sedan kycklingröran i pajskalet.
  6. Strö över ost i önskad mängd och grädda sedan i mitten av ugnen tills pajen ser klar ut (ca 20-30 minuter skulle jag tro).
  7. Pajen brukar vara ganska rinnig direkt när den kommer ur ugnen, det går bra att äta den då också. Men vill man slippa det kan man låta den stå och vila under folie ca fem minuter innan man serverar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.