Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Enkel laxgratäng.

 
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Världens enklaste recept. Tio minuter och sedan en halvtimme i ugn. Fantastiskt gott med lite skirat smör och valfria grönsaker. Lax när det är som bäst. Bestäm själv om du vill ha kallrökt, varmrökt eller färsk lax. Använd vakuumpackad gratäng. Mängden lax i receptet är ungefärlig. Bilden är tagen när vi börjat ta från rätten.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg upp hälften av den vakuumförpackade potatisgratängen i en smord form.
  2. Hacka laxen grovt och finhacka dill men spara några dillkronor till garnering.
  3. Lägg lax, dill och hälften av osten över potatisen.
  4. Lägg på resten av potatisgratängen och på toppen resten av osten.
  5. Ställ i ugn på 200 grader i en halvtimme.
  6. Tag ut, garnera med räkorna och resten av dillen. Smält smör och häll över.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.