En väldigt enkel och god marinad som funkar till det mesta som man kan marinera. Jag brukar använda det mest till fläskfilé.
Instruktioner
- Jag har inga speciella mått på marinaden, utan jag brukar köra på en höft så där, men om jag ska säga ungefär hur mycket då i alla fall. Vanligast har jag en fläskfilé på ca 500-700 g.
- Skär upp köttet (eller om du vill marinera det helt) och lägg i en fryspåse. Häll i sojan (ca ½ - 1 dl kanske). Häll i någon matsked (ca 1-2) honung. Tillsätt 1 tsk sambal och salta och peppra.
- Knyt ihop påsen och knåda den så att det blandas runt i påsen. Lägg in i kylen och låt det vila tills du ska steka köttet. Jag brukar lägga det i marinad dagen innan eller på morgonen samma dag som jag ska tillaga det.
- Tyvärr har jag ingen bild, men jag får se till att skaffa en!
Publicerat den
4 januari 2012
Liknande recept
Skriv kommentar