Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Enkel marinad till kött eller kyckling

 
  • Tid: 5 minuter
Skriv ut

En väldigt enkel och god marinad som funkar till det mesta som man kan marinera. Jag brukar använda det mest till fläskfilé.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Jag har inga speciella mått på marinaden, utan jag brukar köra på en höft så där, men om jag ska säga ungefär hur mycket då i alla fall. Vanligast har jag en fläskfilé på ca 500-700 g.
  2. Skär upp köttet (eller om du vill marinera det helt) och lägg i en fryspåse. Häll i sojan (ca ½ - 1 dl kanske). Häll i någon matsked (ca 1-2) honung. Tillsätt 1 tsk sambal och salta och peppra.
  3. Knyt ihop påsen och knåda den så att det blandas runt i påsen. Lägg in i kylen och låt det vila tills du ska steka köttet. Jag brukar lägga det i marinad dagen innan eller på morgonen samma dag som jag ska tillaga det.
  4. Tyvärr har jag ingen bild, men jag får se till att skaffa en!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.